Підписуйся на наш канал в Telegram!

Як приготувати мастирку 1

Рибалка на природі - це тільки частина процесу, а перед тим як відправитися рибалити потрібно підготувати підгодовування, підібрати снасті, наживку, приманку і подбати про багато дрібниць, які дуже важливі для успішного улову. Потрібно знати не тільки куди хочеш вирушити на рибалку (місце), але й враховувати пору року, погоду, рибу, яку хочеш зловити, на що риба клює?! Часто не завжди можна купити в магазині весь прикорм, тому що це виходить дуже дорого. А ми навчимо вас як можна заощадити та приготувати за копійки мастирку!

1

У статті ви дізнаєтеся: для чого готувати мастирку, як її правильно використовувати як підгодовування та насадку, як зберігати невикористану масу без втрати її основних властивостей, і навчимо готувати мастирку, навіть по-секрету поділимося найходовішими рецептами приготування мастирки!

Що таке "мастирка" і як правильно використовувати в рибалці?

2

Давайте для початку розберемо що таке мастирка? 

  • Мастирка – так називають рибалки приманки рослинного походження, які готуються на основі гороху, манної крупи, борошна та картоплі. 
  • Їх поєднує не тільки подібність складів, а й характерна консистенція, подібна до тугого тесту для ліплення або пластиліну. 
  • Мастирка підходить до смаку буквально всім представникам сімейства коропових, за винятком відвертих хижаків типу жереха. А це практично все мирне населення наших водойм!

Мастирка приносить добрий улов.

Мастирка часто приносить хороший улов, навіть якщо клювання слабеньке. Рибалки придумали для мастирки найрізноманітніше застосування, як можна використовувати мастирку.

Як можна застосовувати мастирку на риболовлі:

3

  • Прикорм. Груба мастирка, в якій є грубі шматочки, можна скачати в кулі і використовувати як прикорм. Великі кулі підійдуть для первинного загодовування, дрібніші можна використовувати в процесі риболовлі для догодовування.
  • Наповнення годівниць. Щільна мастирка добре тримається в годівницях і створює хмару апетитної каламуті для риби.
  • Мастирка - ідеальна насадка: уловиста, проста в користуванні і чудово тримається на гачку. 
  • З пластичної маси можна формувати кульки, краплі, підлоги краплі, черв'ячків і так далі. 
  • На не велику рибу особливо хороші краплі, що обволікають гачок практично цілком, а також кульки, що заходять під саму цівку. 

А тепер спробуємо приготувати мастирку в домашніх умовах.

Рецепти мастирки.

4

Класичний рецепт приготування.

Класичний рецепт приготування підходить добре для риболовлі, тим більше, цей рецепт можна завжди доповнити і урізноманітнити різними складовими і придумати вже свій ідеальний рецепт мастирки.

Інгредієнти:

  • Сушений горох;
  • Манна крупа;
  • Борошно;
  • Додатково можна додавати: цукор, мед, яйця та олія + харчові барвники.

Рецепт приготування:

  1. Нам знадобиться 700 – 800 р. гороху;
  2. Потім горох добре промиваємо, висипаємо в емальований посуд і заливаємо холодною водою. Залишаємо мокнути мінімум на 6 годин.
  3. Замочений горох відправляємо на плиту та варимо до закипання, потім зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності;
  4. Готовий горох знімаємо з вогню і розминаємо в пюре, додаємо борошно та манку приблизно по 1 склянці;
  5. Розділяємо масу на порції, скочуємо з них кулі та залишаємо їх остигати;

Миттєвий рецепт без варіння.

5

Не кожен затятий рибалок готовий годинами приділяти увагу варінню мастирки, часом хочеться після довгого робочого дня все зробити швидко, а вранці прокинутися і вирушити на риболовлю. Не сидіти ж півночі з приготуванням мастирки?

Інгредієнти:

  • Сушений горох;
  • Манна крупа;
  • Вода;
  • Соняшникова олія (за бажанням);

Рецепт приготування:

  1. Горох перемелюємо в кавомолці або блендері і пересипаємо борошно гороху в ємність;
  2. До меленого гороху додаємо таку ж кількість манного борошна і перемішуємо;
  3. Заливаємо холодною водою, перемішуємо. За бажання можна додати рослинне масло;
  4. Воду додаємо поступово, тим самим домагаємось потрібної консистенції.

Цей спосіб унікальний тим, що за 5 хвилин навіть на риболовлі біля водоймища можна замішати мастирку, потрібно тільки вдома перемолоти горох. Або ви просто можете зайти в магазин і купити горохове борошно та манну крупу прямо перед відправкою на рибалку.

Гороховамастирка на карася.

6

Всі рибалки знають, що карась досить ненажерлива риба, а ми приготуємо з вами мастирку, яка ідеально підходить як підгодовування на карася.

Інгредієнти:

  • Сушений горох;
  • Манна крупа;
  • Нерафінована соняшникова олія

Рецепт приготування:

  1. горох на 12 - 15 годин холодною водою, до розм'якшення;
  2. Зливаємо воду і перемелюємо горох на м'ясорубці, або подрібнюємо блендером;
  3. У кашку з гороху додаємо манку та перемішуємо до однорідності;
  4. Додаємо нерафіновану соняшникову олію та перемішуємо все;
  5. Скочуємо мастирку в кульки і вирушаємо на рибалку;

Таким же способом можна приготувати підгодовування для карася з картоплі з додаванням житнього хліба – теж добре працює на риболовлі.

Сезонні особливості складу мастирки.

7

Приготування мастирки залежить також від пори року і смакових переваг риби у водоймі. Давайте розберемо детально склад мастирки за сезонністю:

  • Влітку багато риби харчуються рослинним кормом, тому горох, манка, картопля, борошно, хліб відмінно підходять для приготування літньої мастирки + влітку риба любить ароматизатори легкі та солодкі на смак: аніс, ананас, полуниця, чорнослив навіть часник;
  • Навесні під час нересту та після риби під час активного жару риба кидається на все запропоноване. Тому навесні не потрібно продумувати хитрості, а як насадку можна використовувати як рослинні приманки, так і тваринного походження;
  • Восени слід у мастирку додати додаткові інгредієнти: олію, сирі яйця - для збільшення калорійності;
  • Взимку на мастирку клюватиме риба якщо додаватиме прикорм тваринного походження: мотиль, блешню, черв'яки, опариші з використанням ароматизаторів;

Способи зберігання мастирки.

0

Щоб не готувати мастирку перед кожною рибалкою, можна приготувати один раз і відправити додаткову порцію на зберігання.

Як зберігати мастирку?

8

  • Заморожуємо. Ділимо готову мастирку на порції для 1 риболовлі і відправляємо в морозилку.
  • Можна заморозити тільки горохова пюре, і після розморожування замішати решту суміші;
  • Висушити в духовці або мікрохвильовій печі тісто готової приманки. Готову масу перетираємо в порошок і зберігаємо в сухому місці, краще в пластиковій або скляній ємності із щільною кришкою;
  • Приготування бойлів. З готової маси скачуємо невеликі кульки, проварюємо в окропі, викладаємо на тканину та просушуємо. Потім сортуємо за пакетами і заморожуємо. 

9

Приготування ідеальної мастирки приходить із досвідом та практикою. Згодом у вас з'являються свої секрети, тонкощі у приготуванні суміші. Можливо згодом ви придумаєте свій безвідмовний рецепт мастирки, на яку просто кидатиметься риба. У такому разі не забувайте вести нотатки, щоб відзначити свій успіх та запам'ятати формулу успіху, а потім повторити цей рецепт наступного разу.

Бажаємо вам трофейних уловів!



Підписуйся на наш канал в Telegram!
Read 145 times