Інгредієнти
- Cом 1 шт.
- Стейк сома 2 шт.
- Соевий соус 1 упак.
- Суміш перців 50 мл.
- Тімьян 2 шт.
- Паприка 50 г.
- Планіровочние сухарі 100 г.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля порей 1 шт.
- Болгарский перець 2 шт.
Етапи приготування
- Для того, щоб приготувати правильний стейк із сома, необхідно вирізати середню частину. Між головою і хвостом. Саме тут наібольшейй колво м'яса. Ріжемо по хвосту біля плавника. Шматки повинні бути товщиною 3-4см, для хорошої і рівномірної прожарювання.
- Сом відомий тим, що він володіє невеликим запахом твані. Для того, щоб від нього позбавиться, ми беремо панірувальні сухарі і змішуємо їх з травами для смаження риби: оріганом і базиліком в сухому вигляді. В якості маринаду, використовуємо розтоплене вершкове масло з соєвим соусом, який замінить сіль. Змащуємо маринадом стейки і обвалюють у панірувальних сухарях. Маринуємо 5-7 хвилин.
- Викладаємо наші стейки на сковороду і смажимо їх на рослинній олії поки вони не придбають золотисту скориночку. Наші стейки готові, тепер переходимо до другого етапу нашого страви - овочевому гарніру.
- Нарізаємо овочі невеликими шматками, викладаємо на сковороду і смажимо на олії, але не сильно, щоб залишався невеликий хрест. У процесі обсмаження додаємо перець і трохи білого вина, бажано сухого.
- Після того, як овочі досить обсмажилися, ми ділимо отримане на дві порції і викладаємо і до риби. Бажано перевірити, чтобитемпература стейків, ближче до кістки, дорівнювала не менше 60 градусам, так як це температура його повного приготування. Наше страва готова. Сподіваємося, що вам сподобався наш рецепт. Смачного.