Як готувати заморожену рибу

Хороша господиня напевно віддасть перевагу приготувати свіжу рибу. Та тільки от до найближчого супермаркету рукою подати, а ось вибратися на риболовлю в наш метушливий вік не просто. Та й до риболовлі нам, якщо в свій єдиний вихідний (деяким, у яких два дні, пощастило більше) так хочеться повалятися на своєму улюбленому дивані і подивитися, нарешті, спокійно свій улюблений серіал. Та де там спокійно, хіба дадуть голодні домочадці. Ось тут і згадуємо про заморожених продуктах і напівфабрикатах. Адже їх завжди можна знайти в морозильній камері холодильника, ну а якщо такого делікатесу там раптом не виявиться, швидко збігати в найближчий продуктовий магазин і купити там все, що треба для приготування швидкого і дуже навіть смачної вечері. А риба, як відомо, дуже навіть не погана для повноцінної і живильним вечірньої трапези. Правда треба завжди пам'ятати, що заморожену рибу треба купувати у перевірених часом правдивих продавців, інакше можна відхопити і залежаний товар.

Якщо слідувати правильної методики, від розморожування до подачі готового рибного страви на стіл, то все чудово вийде, навіть у невигадливих кулінарів.

 

Давайте розберемося в етапах готування страв із замороженої риби


Рад як правильно розморожувати рибу безліч, проте, в одному вони все сходяться. Риба любить танути повільно. Тому, розморожувати її треба або в холодній підсоленій воді (тільки боронь боже, робити це гарячою водою - ви при цьому сильно ризикуєте і можете на виході, отримати в'ялу і розвалену рибку) або в холодильнику (НЕ камері). Якщо перший крок ви зробите правильно, то ваша рибка збереже вага свій смак і текстуру.

 

До розбирання риби теж треба підійти з усією відповідальністю. Обробляти морську рибу легше і швидше, а ось, з річковою, треба трохи попрацювати (у річкової риби крім плавників, які треба зрізати, є ще і луска, а як відомо, багато хто не дуже люблять рятувати рибу від «одягу»). Тільки не поспішайте викидати відрізані частини. Хвіст, плавники та інші їстівні деталі рибної туші, чудово підійдуть для ароматної юшки. Якщо ви вирішите і голову кинути в бульйон для юшки, то зябра обов'язково видаліть, а то ваш супчик буде гіркуватим.

 

Раз вже ми заговорили про вусі, то невелике керівництво з цього приводу треба вставити


Для того щоб ваша вуха була ароматною, а не мала специфічний запах тієї чи іншої риби, треба при варінні не шкодувати спецій. На початку варінні опустити цілу головку цибулі і пару морквин, а в кінці, рясно присмачити спеціями, які підходять для приготування рибних страв або ті, що ви обожнюєте. При подачі на стіл насипте дрібно посічену зелень. Це зробить ваше блюдо не тільки більш корисним, але і красивим.

Ваша родина не дуже любить юшку. Тоді побалуйте її соковитою і хрусткою смаженою рибою. А ось щоб вона залишалася дійсно соковитою, треба її смажити досить довго на одному боці, а от з іншого боку в два рази час треба скоротити. Потім зняти з вогню, але не сковороди, і дати їй дійти до свого ідеального завершення і збереження ніжного смаку.

Урізноманітнити меню вашого столу теж з успіхом можуть і рибні котлети, смак яких нам напевно знаком ще з дитинства (в дитячих садах і школах часто давали цю «смакоту», правда, дітки не всі її любили). Щоб котлетки вас порадували надзвичайним смаком і неперевершеною ніжністю, треба скористатися рецептом наших бабусь і при переробці на м'ясорубці риби, додати приблизно 1/4 частина від загальної маси свіжого свинячого сала. І тоді сухуваті котлети знайдуть неповторний смак і м'якість.

А ось страви із запеченої риби люблять багато сімей, та й як то кажуть, і гостям не соромно подати. Хороша будь-яка рибка в соусах (будь-яких - сметанних, з використанням майонезу, гірчично-медових, фруктових інших інших, які тільки вашій душа забажає). Запікаючи будь-яку рибу в соусі, важливо пам'ятати, що налаштувати духовку треба на сильний жар, тоді на поверхні вашого страви з'явитися смачна «золота» скоринка. Ті, хто буде їсти цей кулінарний шедевр, просто пальчики обліжут і попросять добавки.

Для особливо урочистих моментів вашого життя багато господинь готують холодець з риби

Гарне заливне виходить з жирних сортів риби. Непогано було б роздобути свіжу річкову рибу, таку як: судак, товстолобик, білий амур і інші, але краще все ж брати для приготування заливного рибу, по-перше, велику. А по-другому не кістляву. До речі, заморожена теж згодиться. Чудове холодець вийде з жирних морських видів, таких як скумбрія, хек, сардина і багато інших, перерахування яких займе при прочитанні, багато вашого дорогоцінного часу.

Що і як приготувати вирішує кожен індивідуально. Головне готувати з любов'ю, з хороших продуктів і на здоров'я всім, хто захоче скуштувати смачні страви з риби, яка була спочатку заморожена.

 

Як розморозити заморожену рибу


ТелеграмПодписывайся на наш канал в Telegram.

Read 3095 times

Контакти