У статті ви дізнаєтеся: ТОП 10 способів, як же правильно подати свіжу, сиру рибу, щоб здивувати гостей. А також пропонуємо вашій увазі кілька корисних, інформативних і цікавих відео.
ТОП 10 способів, як подати сиру рибу.
1. Крудо.
Crudo - в перекладі означає - сире, що не приготоване. Дійсно свіжу рибу і креветки очищають, нарізають і подають з соком лимона або лайма. Так наприклад можна подавати до столу, наприклад, сибаса або морського чорта. Потрібно очистити рибу, помити, нарізати тонкими смужками і залишити маринуватися в соку лайма чи лимона. Можна додати велику сіль, цибуля, перець за смаком. А як подавати дане блюдо - вже залежить від вашої фантазії - ви можете красиво викласти шматочки маринованої риби на листі салату або прикрасити по своєму смаку і перевагам. У кожній країні це блюдо подають по різному, тому і ви можете проявити творчий політ фантазії і оформити в своєму стилі.
2. Сашимі.
Звичайно ж ми знаємо, що справжні цінителі сирої риби - це японці. Тому вони їдять сиру рибу з задоволенням і придумують різноманітні страви.
Наприклад, сашимі - це тонко нарізана сира риба, яку подають на початку прийому їжі, щоб відчути весь спектр смаку і аромату страви.
Приготувати сашимі можна зі свіжого тунця - чистимо, миємо рибу і нарізаємо тонкими скибочками філе, товщиною менше 1 - 2 мм., Чим тонше вийти нарізати, тим смачніше вийде блюдо. Страву можна подавати з соєвим соусом, щоб відчути всю тонкість смаку сирої риби.
Також якщо ви подаєте кілька видів риби до столу, не забудьте підготувати імбир в свіжому або маринованому варіанті, це допоможе освіжити смакові рецептори і відрізняти одну рибу від іншої за смаком.
3. Севіче.
Хороший спосіб вживання і подачі сирої риби і морепродуктів придумали моряки в Перу. Тому що часто так бувало, рибалки брали свіжий улов, обробляли прямо в море, нарізають рибу на тонкі шматочками і маринували 15 хвилин в соку лайма.
Подавати севиче можна до столу в соку лайма, а прикрашати на свій розсуд - нарізаною цибулею, листям зелені, морквою по-корейськи, можете посипати рибу перцем чилі і навіть залити оливковою олією.
По-секрету: після того, як ви залили нарізану свіжу рибу соком лайма, потрібно втиснути в рибу сік лайма, щоб прибрати гіркоту з свіжого м'яса.
4. Сугудай.
Сугудай - це аналог страви севиче, тільки дана варіація подачі свіжої риби прийшла до нас з півночі Росії.
Готуватися дане блюдо зі свіжого сига, нельми або чира. Рибу потрібно почистити, помити і нарізати поперек тушки. Потім тонкі, нарізані скибочки свіжої риби маринуємо 10 - 15 хвилин в рослинному маслі або оцті з цибулею і перцем. За бажанням можна замаринувати в оливковій олії, теж буде смачно. Також можна додати в маринад терте, кисле яблуко або збільшити час маринування до 1 години.
Подавати блюдо можна з зеленню, на листі салату з скибочками сухого хліба.
5. Строганина.
Заморожену рибу стругали тонкими скибочками і їли моряки на півночі Росії, коли в Європі ще ніхто не знав про такий спосіб подачі сирої риби. Відмінно підійде для такого блюда північна риба: чир, омуль, нельма, муксун які виловлені живими. Рибу залишали на морозі 30 ° С приблизно на 10 - 15 годин, і тільки потім приступали до приготування цієї страви. У вас повинен бути гострий ніж - а рибу потрібно не нарізати скибочками, як ми звикли - а стругати ножем, як олівець, тоді м'ясо вийде ідеально тонким.
Пам'ятайте, що для подачі до столу потрібно стругати невеликі порції, щоб риба не танула в теплі. Шматочки риби потрібно опустити в спеціально підготовлений розчин - сіль і перець в пропорціях 1: 1. На смак виходить дуже незвично - спочатку скибочку риби обпікає морозом і перцем, і тільки потім розкривається найніжніший смак риби.
6. Карпаччо.
Карпаччо - це один з найсмачніших способів подачі свіжої риби. Відмінно підійде - тунець, кефаль. Рибу чистять, миють, нарізають на тоненькі шматочки і злегка підморожують. Перед подачею можна збризнути рибу оливковою олією і соком лимона, а також посипати сіллю і перцем за смаком.
Подавати блюдо можна разом з овочами, і також тонко нарізаними або з зеленню.
7. Тартар.
Даний спосіб подачі сирої риби полягає в способі нарізки - рибу нарізають кубиками, приблизно по 1 см. Можна перемішувати кубики лосося з кубиками каперсів - виходить дуже смачне і ніжне поєднання. Перед подачею рибу маринуємо в соєвому соусі, оливковій олії, лимонному соці, перчимо і тримаємо так рибу від 15 до 30 хвилин. Потім викладаємо у формі шайби. Перед подачею відправляємо тартар в холодильник або подаємо на тарілці з льодом.
8. Татакі.
Цей спосіб подачі сирої риби подход для тих, хто так і не може пересилити себе і спробувати сиру рибу. Так скибочки риби блискавичної обсмажування. Ще можна обпалити лампою - так зверху з'явиться хрустка скоринка, а всередині залишається соковита, сира риба, яка просто божественна на смак.
Подавати можна з будь-яким соусом, наприклад, з соєвим, зеленню або просто посолити, поперчити і залити оливковою олією.
9. Аквачіле.
Аквачіле - чимось схожий на севиче, тільки спосіб подачі сирої риби був поширений і популярний в Мексиці. А саме блюдо найчастіше готують з креветок, але може і підійти риба або інші морепродукти.
Для приготування цієї страви вам знадобитися: вода, лайм і кайенский перець. Подають сиру рибу або креветки попередньо полив гострої водою з соком лайма, солі або цукру. Також блюдо можна прикрасити тонко нарізаними огірками та цибулею.
Вода, лайм і кайенский перець.
У Мексиці дане блюдо вважається швидкої, вуличною їжею. А також існує різноманітні способи подачі. Страву можна подавати з чіпсами начос, або насінням Чіа, або як сендвіч з додаванням авокадо.
10. Поке.
Гавайський салат з сирого тунця і рису - дуже смачний і його люблять жителі тихоокеанських регіонів Америки. Поке - в дослівному перекладі звучить - як нарізати кубиками.
Традиційний рецепт з сирої риби не складно готувати. Для початку потрібно нарізати рибу кубиками і замаринувати тунець в соєвому соусі. В традиційний рецепт рис не додають.
Після того, як риба замаринувалась, додаємо дрібно нарізану цибулю, горіхи, кунжут, васабі або гострий перець. У місцевих ресторанах поке готують не тільки з тунця, але також використовують краба, лосося і хамачи. Замість соєвого соусу можна заправити салат сумішшю для суші - оцет, цукор, сіль. А ще салат подається на підкладці з рису.
Смачного!
Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих відео.